mørbrad

Mørbrad

4 personer

Mørbrad:

  • 1 svinemørbrad (600 g)
  • Salt og peber
  • 2 tsk. olivenolie

Topping:

  • 600 g bønner (frosne)
  • 140 g fuldkornspasta (fx penne)
  • 100 g bacon i skiver
  • 100 g pikant light friskost
  • Revet skal af 1 usprøjtet citron
  • Friskkværnet peber
  • Evt. frisk persille til pynt

Energiindhold
Energiindhold 2165 KJ (518 kcal) pr. person.
Protein: 38,6 %
Fedt: 34,2 %
Kulhydrat: 27,2 %

Del denne side på Facebook

Fra min nye bog “Diætistens low Carb”

MØRBRAD:

Fjern evt. hinder og bimørbrad på mørbraden. Krydr mørbraden med salt og peber og brun den i olie. Steg den færdig i ovnen ved 200 grader – ca. 20 minutter.

BØNNER OG BACON:

Skær bønnerne i halve. Kog pastaen i letsaltet vand. Tilsæt bønner 3 minutter, før pastaen er færdigkogt, og lad dem koge med i de sidste 3 minutter.

Skær baconen i strimler og svits dem på panden i 3-5 minutter. Tilsæt pikant og revet skal af citron og krydr med salt og friskkværnet peber.

Hæld vandet fra pasta og bønner og vend dem straks i citroncremen. Servér mørbraden i fine skiver med bønner og pasta i citroncreme. Pynt gerne med persille.

forårssuppe

Forårssuppe

4 personer

Fyld:

  • 150 g bacon
  • 1 løg
  • 700 g kalkunbryst

Suppe:

  • 3 broccolihoveder
  • 1 tsk. salt

Tilbehør:

  • 3 broccolihoveder
  • 1 tsk. salt

Energiindhold:

Energiindhold 2115 KJ (506 kcal) pr. person
Protein: 49,9 %
Fedt: 23,8 %
Kulhydrat: 26,3 %

Fra min nye bog “Diætistens low Carb”

FYLD:

Skær baconen i små tern. Skræl løget og skær det i små tern. Skær kalkunbrystet i mundrette stykker(ca. 1 x 1 cm).
Svits bacon, løg og kalkun med middel varme, indtil det er gennemstegt.

SUPPE:

Skær den grove stok af broccolierne. Del buketterne fra stilkene. Kog stilkene i vand tilsat salt i 5 minutter. Tilsæt herefter broccolihovederne og kog dem 3 minutter. De skal være møre, men ikke slatne og udkogte.

Blend broccoli med lidt af kogevandet, indtil konsistensen er cremet. Smag til med salt.

TILBEHØR:

Rist rugbrødet. Servér suppen med ristet bacon, kalkun og ristet rugbrød. Pynt evt. med frisk basilikum

Linse_suppe

Spicy linsesuppe

4 personer

Suppe:

  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille rød chili
  • 200 g røde linser
  • 1½ liter vand
  • 3 kyllingbouillonterninger
  • 1 dåse tomatpúre (140 g)
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1½ spsk. balsamicoeddike
  • salt og peber

Topping:

  • 500 g kyllingestrimler (af kyllingefilet)
  • 1 tsk. paprika salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150 g cremefraiche
  • 18 % frisk timian og chili til pynt

Energiindhold:

2090 kJ (500 kcal) pr. pers.
Protein: 35,1 %
Fedt: 31,7 %
Kulhydrat: 33,2 %

Fra min bog Spis dig rask

Suppen:

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien. Hak chilien. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele simre under låg ved svag varme i ca. 30-45 minutter. Smag til med salt og peber og eventuelt med mere chili.

Topping:

Krydr kyllingestrimlerne med paprika, salt og peber og rist dem i olien.

Server suppen med kyllingestrimler, en klat cremefraiche og pynt med frisk timian og finthakket chili.

Tip:

Denne suppe smager som duften af Italien og er nem at lave. Linserne giver en cremet suppe med en god struktur. Hvis

du ikke har prøvet at arbejde med linser før, er denne opskrift et godt sted at starte. Suppen kan eventuelt blendes efter tilberedning, og inden der pyntes med creme fraiche, kylling, chili og timian. Det giver en mere jævn suppe uden stuktur.

Selve suppen er fryseegnet, så denne ret kan nemt laves i større portioner.

Pare_dessert

Pære med råcreme og chokolade

4 personer

Pære

  • 4 pærer (450 g renset vægt)
  • ½ tsk. citronsaft
  • 75 g mørk chokolade (over 70 % kakao)

Råcreme:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ tsk. Perfect Sød fra ISIS
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 2 dl piskefløde

Energiindhold:

2090 kJ (500 kcal) pr. pers.
Protein: 35,1 %
Fedt: 31,7 %
Kulhydrat: 33,2 %

Fra min bog Spis dig rask

Pære:

Skræl pærerne og fjern kernehusene. Skær pærerne i tern a ca. 1 x 1 cm. Bland pærerne med citronsaften.

Hak chokoladen groft.

Råcreme:

Pisk æggeblommerne med Perfect Sød og vaniljeessens. Pisk fløden til skum og vend den med æggemassen samt den grofthakkede chokolade (gem lidt af chokoladen til pynt).

Portionsanret pærerne med råcremen og drys med chokolade.